van Puberteit naar Volwassenheid


Puberteit

Langzaam maar zeker komt uw hond in de puberteit. Een periode die vaak voor u maar ook voor de hond niet gemakkelijk is. 

Belangrijkste om te onthouden is dat u moet blijven doen wat u deed ongeacht het gedrag van uw hond. 

De hond heeft behoefte aan een baas die duidelijk en met geduld aangeeft wat er verwacht wordt.

U kunt de touwtjes strakker in handen nemen zonder dat dat uitmondt in met kracht en macht proberen uw positie veilig te stellen. Biedt de hond uitdagingen waar u als baas onderdeel van bent. De hond moet iets doen in ruil voor iets wat hij graag wil. Training van oefeningen hoort daar uiteraard ook bij.

Afbeelding invoegenControlerend gedrag

In de puberteit zult u als baas sterk in uw schoenen moeten staan. Uw geduld wordt op de proef gesteld. De hond is u met zijn gedrag aan het testen.

Soms mondt dit gedrag uit in dwingend, controlerend gedrag. Daar moet u attent op zijn. Want niet zelden leidt dat in het latere leven van de hond tot ernstig probleemgedrag. Niet om u nu bang te maken maar eerder alert. Uw instructeur zal dit samen met u in de gaten houden. 

Het kan zijn dat er extra ondersteuning, ook thuis, nodig is. Hond-en-inzicht heeft die kennis en mogelijkheden in huis. 

Afbeelding invoegen


 

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen


10 lessen met theorie

Deze cursus bestaat uit 10 lessen met één les per week. Eén les staat in het teken van theorie. 

Er komen weer nieuwe oefeningen aan bod zoals 'links en rechts volgen' en 'zitten vanuit af'. 

Ook in deze cursus staat een winkelles en een boswandeling op het programma. De cursus kost € 135,- . inclusief lesmateriaal. De lesdag en startdatum wordt tijdens de Jonge honden-klas bekend gemaakt.

Afbeelding invoegen

Heeft u al eerder een vervolgcursus bij ons gedaan en wilt u verder trainen.?. Informeer dan naar de mogelijkheden: info@hond-en-inzicht.nl

Voor Maastricht:
M: 06-38 011487
E: danielle@hond-en-inzicht.nl

 

 


 
Terug naar: Cursussen